We inspireren je graag met nieuwe initiatieven en producten.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
biolabel

Waarom biologisch?

Waarvoor kies je als je biologische producten koopt?

Je kiest in elk geval voor een zo puur mogelijk product. Want bij het telen van biologische producten wordt er gewerkt met natuurlijke mest of compost. En dat is een constante in het hele proces: er wordt bewust gekozen om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Geen chemische additieven, onverklaarbare toegevoegde producten,… Met bio kies je voor een puur & eerlijk product, geteeld met respect voor de natuur, mens, dier en onze aardbol.

Zo kan je gezond genieten, want ook gezondheid is een belangrijke pijler in het hele ‘bio-verhaal’. Gezondheid van de bodem waarop verbouwd wordt, gezondheid van de mensen én de dieren. Zo is de biologische landbouw gebaseerd op duurzaam bodemgebruik. De bioboer maakt gebruik van de kracht van het bestaande ecosysteem in de bodem. Vaak zal je rond de velden ook extra stroken bloemen en planten zien die insecten aantrekken, zodat die plaag-insecten kunnen opeten. Door gewasrotatie blijft de bodem gezond, worden bodemziekten vermeden.

Dieren in de biologische veeteelt krijgen de mogelijkheid om écht dier te zijn. Zowel in de stallen als buiten krijgen ze een minimaal opgelegde oppervlakte ter beschikking. De insteek is dat ze zo hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen, met soortgenoten kunnen omgaan en vrij kunnen rondlopen. Daglicht en lucht zorgen ervoor dat ze hun natuurlijk ritme volgen. Ook hier wordt dus heel bewust zo dicht mogelijk bij de natuur gebleven. Dieren in de biologische veeteelt leven ook langer dan die in de klassieke veeteelt en eten zoveel mogelijk bio voeding.  Ze krijgen meer tijd om te groeien, te grazen,… dier te zijn.

Maar dit geeft slechts het principe in een notendop weer. Als je je verder wilt verdiepen in de biologische landbouw en veeteelt vind je heel wat terug op deze sites:

www.allesoverbio.be

www.biomijnnatuur.be

Biogarantielabel